Recent nieuwsToon meer

Nieuws

Goede Agrarische Praktijken training te Pikin Slee

De stichting Wi! Uma Fu Sranan (WUFS) heeft als doel om de levensstandaard van vrouwelijke producenten voornamelijk in rurale gebieden te verbeteren. Deze organisatie heeft van 10 t/m 13 april 2019 in samenwerking met Tropenbos Suriname (TBIS) een training Goede Agrarische Praktijken (GAP) verzorgd in het dorp Pikin Slee, Boven Suriname.

Lees verder

Nieuws

Duurzaam levensonderhoud in Pikin Slee in een veranderend klimaat

Het project Duurzaam Levensonderhoud in Pikin Slee in een veranderend klimaat (DLP) ging in januari 2019 van start. Dit project wordt gefinancierd door het UNDP-GEF Small Grants Programme (SGP) en loopt tot en met juni 2020.

Lees verder

Nieuws

Tropenbos Suriname lanceert twinning project tijdens inceptie seminar over stedelijk groen in Paramaribo

Op vrijdag 22 maart 2019 lanceerde Tropenbos Suriname haar twinning project ‘Naar een Groen en Leefbaarder Paramaribo’ in de aula van het IGSR Staatsolie gebouw. Bomen en ander stedelijk groen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbaarder Paramaribo. Stedelijk groen draagt o.a. bij aan een beter microklimaat, het geven van vruchten, recreatie, een mooiere omgeving, het tegengaan van wateroverlast en verbeteren de gemoedstoestand van de burgers. Anno 2019 is er onvoldoende waardering voor bomen en beplantingen in onze stad. Het beton neemt de overhand en de milieu-, sociale- en economische voordelen die de bomen kunnen bieden, blijven onbenut.

Lees verder

Tropenbos Suriname

Door het duurzaam gebruik van tropische bossen en bomen te bevorderen, draagt ​​Tropenbos Suriname bij aan de verbetering van het levensonderhoud van mensen die afhankelijk zijn van bossen en bomen.