Filter

28 april 2020 Suriname

INREF Forefront workshop

Tropenbos directeur Rudi van Kanten en assistent onderzoeker Bindia-Roy Jaddoe, bezochten de INREF Forefront Workshop in Viçosa en Zona da Mata, Minas Gerais te Brazilië, die duurde van 09-13 Maart 2020.

Lees verder

21 februari 2020 Suriname

Veldbezoek aan Pikin Slee tijdens het project duurzaam onderhoud in een veranderend klimaat

Van 18 tot en met 21 februari 2020 werd door een delegatie van Tropenbos Suriname (TBS) een veldbezoek gebracht aan het dorp Pikin Slee te Boven Suriname.

Lees verder

26 november 2019 Suriname

Richting Climate Smart Suriname door bewustwordings workshop en kunst op WakaPasi

Op 26 november 2019 organiseerde Tropenbos Suriname de publieke bewustwordings workshop: Beboste en Urbane Landschappen: naar een Climate smart Suriname. Deze workshop die werd gefinancierd door de EU, heeft de focus gelegd op zowel het binnenland als de hoofdstad Paramaribo.

Lees verder

11 mei 2019 Suriname

Goede Agrarische Praktijken training te Pikin Slee

De stichting Wi! Uma Fu Sranan (WUFS) heeft als doel om de levensstandaard van vrouwelijke producenten voornamelijk in rurale gebieden te verbeteren. Deze organisatie heeft van 10 t/m 13 april 2019 in samenwerking met Tropenbos Suriname (TBIS) een training Goede Agrarische Praktijken (GAP) verzorgd in het dorp Pikin Slee, Boven Suriname.

Lees verder

10 mei 2019 Suriname

Duurzaam levensonderhoud in Pikin Slee in een veranderend klimaat

Het project Duurzaam Levensonderhoud in Pikin Slee in een veranderend klimaat (DLP) ging in januari 2019 van start. Dit project wordt gefinancierd door het UNDP-GEF Small Grants Programme (SGP) en loopt tot en met juni 2020.

Lees verder

25 maart 2019 Suriname

Tropenbos Suriname lanceert twinning project tijdens inceptie seminar over stedelijk groen in Paramaribo

Op vrijdag 22 maart 2019 lanceerde Tropenbos Suriname haar twinning project ‘Naar een Groen en Leefbaarder Paramaribo’ in de aula van het IGSR Staatsolie gebouw. Bomen en ander stedelijk groen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbaarder Paramaribo. Stedelijk groen draagt o.a. bij aan een beter microklimaat, het geven van vruchten, recreatie, een mooiere omgeving, het tegengaan van wateroverlast en verbeteren de gemoedstoestand van de burgers. Anno 2019 is er onvoldoende waardering voor bomen en beplantingen in onze stad. Het beton neemt de overhand en de milieu-, sociale- en economische voordelen die de bomen kunnen bieden, blijven onbenut.

Lees verder